Het team

De nieuwsmakers van Nederland

Ons team bestaat uit hoog opgeleide specialisten die hun sporen in de journalistiek en pr hebben verdiend. Nieuws stroomt hen als bloed door de aderen. Door onze journalistieke ervaring kunnen we onze cliënten met grote deskundigheid bijstaan bij hun media-vraagstukken, zowel online als offline. Wij beschikken over een wijdvertakt netwerk in de Nederlandse media (print, radio, tv, blogs). Wij combineren de ruime ervaring op het gebied van journalistiek en public-relations met de kennis op het gebied van digitale strategie en nieuwe media.

Koolhoven & Partners werd opgericht door Martijn Koolhoven en Romke Spierdijk, maar inmiddels zijn ook Leontien Brondijk, Linda Engels en Mike Mulder aan het bureau verbonden. Daarnaast zet Koolhoven & Partners, afhankelijk van de aard van de werkzaamheden, diverse mediaprofessionals in voor het uitvoeren van specifieke opdrachten.

Martijn Koolhoven

Martijn Koolhoven

Koolhoven & Partners is opgericht door Martijn Koolhoven, ruim 25 jaar lang nieuwsjager en sterverslaggever van De Telegraaf. Hij versloeg bijna alle grote affaires voor de grootste krant van Nederland. Naast zijn baan bij De Telegraaf richtte hij begin jaren negentig een eigen communicatiebureau op en verzorgde hij 25 jaar lang uitgaven en trainingen voor toonaangevende Nederlandse bedrijven. Ook was hij bijna tien jaar werkzaam voor de Gijrath Media Groep (GMG) als special reporter van Miljonair Magazine. Koolhoven bouwde een fijnmazig netwerk op in het bedrijfsleven en in de journalistiek. Na zijn vertrek bij De Telegraaf in 2011 werkte hij samen met communicatiebureau Sparrow & Partners, sinds 1988 een begrip in de communicatiesector.


Romke Spierdijk

Romke Spierdijk

Romke Spierdijk heeft ruim 25 jaar ervaring als spits in de eredivisie van de Nederlandse journalistiek. Spierdijk was zeven jaar lang verslaggever van De Telegraaf en schreef naast algemene onderwerpen veel over nieuwe media, telecom en games. In 2003 schreef Spierdijk met toenmalig Telegraaf-collega Dominique Weesie geschiedenis door GeenStijl op te richten. Bij de lancering van televisiezender Talpa deed hij ervaring op als redacteur en eindredacteur van NSE Nieuws, Entertainment Live en Expeditie Robinson. Daarna werkte Spierdijk enige tijd als redacteur en eindredacteur bij persbureau Novum. Vervolgens was hij vijf jaar lang eindredacteur en redactiemanager van gratis krant Dagblad De Pers.


Linda Engels

Linda Engels

Linda Engels heeft ruim vijftien jaar ervaring als journalist in binnen- en buitenland. Dankzij haar brede interesse heeft ze zich alle kanten van dit vak eigen kunnen maken. Ze begon als regioverslaggever voor de Delftsche Courant en werkte vervolgens enkele jaren als redacteur en verslaggever voor Metro. Omdat ze graag nog breder werkzaam wilde zijn, begon Linda voor zichzelf als freelance journalist en redacteur. Ze werkte onder andere voor ANP, NuZakelijk.nl, Planet Internet, National Geograpic Traveler, ZoneMagazines, Omroep Gelderland en Radio 2. Vervolgens woonde ze bijna vier jaar lang in het Schotse Edinburgh en werkte ze voor Central Scotland News Agency. Dit leidde tot publicaties in The Times, The Guardian, The Sun en de nieuwswebsites van de BBC en ITV. Sinds haar terugkeer in Nederland werkt ze als redacteur bij BNR Nieuwsradio en als fotograaf.


Mike Mulder

Mike Mulder

Mike Mulder ging tijdens zijn studie politicologie aan de slag als verslaggever bij de lokale radiozender Amsterdam FM. Na enkele jaren van ontruimde kraakpanden, Ajax en de gemeentelijke politiek, maakte hij de overstap naar BNR Nieuwsradio waar hij zeven jaar lang als eindredacteur en regisseur de fijne kneepjes van de financieel-economische journalistiek leerde. Om meer te halen uit zijn passie voor sport ruilde Mike in 2007 de journalistiek in voor de pr en communicatie. Hij werkte als persvoorlichter bij het Spyker Formule 1 Team en communicatieadviseur bij de Koninklijke Nederlandse Hockeybond, waarna hij terugkeerde naar BNR Nieuwsradio en als freelancer bedrijven adviseerde op het gebied van pr en communicatie. Als hoofdredacteur van de autosportwebsite Grand Prix Radio schreef hij samen met Olav Mol de boeken Grand Prix Retro en recent Zo Werkt de Formule 1.


Felice Geurdes

Felice Geurdes

Felice Geurdes heeft zich de afgelopen tien jaar in uiteenlopende functies met redactie en communicatie beziggehouden. Zij studeerde taal- en cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht en volgde aansluitend twee masters in de kunstgeschiedenis. Vervolgens werkte zij drie jaar als assistent-conservator in het Utrechtse Centraal Museum en droeg zij bij aan diverse (wetenschappelijke) publicaties. Aansluitend voerde zij als freelancer twee jaar lang diverse copy- en redactieopdrachten uit, waaronder de eindredactie van de trilogie Vijftig tinten grijs. Van 2013 tot 2018 werkte zij voor Reclamij, een crossmediale uitgeverij en marketingbureau op het gebied van de zorg. Zij was hoofdredacteur van vakblad Kraamzorg en vakblad Thuiszorg en voerde de hoofd- en eindredactie voor diverse magazines en boeken. Van 2016 tot 2018 was zij tevens mededirecteur van het bedrijf.


Pieter Buss

Pieter Buss

Pieter Buss heeft ruime ervaring binnen de journalistiek, in de afgelopen veertien jaar werkte hij voor de meest uiteenlopende media. Nadat hij de opleiding Journalistiek afrondde aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle kon hij meteen aan de slag bij zijn stageplek: De Telegraaf. Buss was hier niet alleen correspondent voor verschillende regio’s, maar werd ook geregeld ingezet voor grote landelijke nieuwsonderwerpen. In 2014 ging hij fulltime freelancen en schreef hij nieuwsverhalen en reportages voor onder anderen Het Parool en het AD. Ook werkte hij op de binnenland- en buitenlandredactie van persbureau ANP. Tijdens zijn loopbaan volgde Buss verschillende cursussen om zich verder te ontwikkelen, zoals een video- en een marketingcursus. Daarnaast voerde hij pr-projecten uit voor verschillende organisaties, zoals een museum en een woningcorporatie.