Het team

De nieuwsmakers van Nederland

Ons team bestaat uit hoog opgeleide specialisten die hun sporen in de journalistiek en pr hebben verdiend. Nieuws stroomt hen als bloed door de aderen. Door onze journalistieke ervaring kunnen we onze cliënten met grote deskundigheid bijstaan bij hun media-vraagstukken, zowel online als offline. Wij beschikken over een wijdvertakt netwerk in de Nederlandse media (print, radio, tv, blogs). Wij combineren de ruime ervaring op het gebied van journalistiek en public-relations met de kennis op het gebied van digitale strategie en nieuwe media.

Koolhoven & Partners werd opgericht door Martijn Koolhoven en Romke Spierdijk, maar inmiddels zijn ook andere professionals aan het bureau verbonden. Daarnaast zet Koolhoven & Partners, afhankelijk van de aard van de werkzaamheden, diverse mediaprofessionals in voor het uitvoeren van specifieke opdrachten.

Martijn Koolhoven

Martijn Koolhoven

Koolhoven & Partners is opgericht door Martijn Koolhoven, ruim 25 jaar lang nieuwsjager en sterverslaggever van De Telegraaf. Hij versloeg bijna alle grote affaires voor de grootste krant van Nederland. Naast zijn baan bij De Telegraaf richtte hij begin jaren negentig een eigen communicatiebureau op en verzorgde hij 25 jaar lang uitgaven en trainingen voor toonaangevende Nederlandse bedrijven. Ook was hij bijna tien jaar werkzaam voor de Gijrath Media Groep (GMG) als special reporter van Miljonair Magazine. Koolhoven bouwde een fijnmazig netwerk op in het bedrijfsleven en in de journalistiek. Na zijn vertrek bij De Telegraaf in 2011 werkte hij samen met communicatiebureau Sparrow & Partners, sinds 1988 een begrip in de communicatiesector.


Romke Spierdijk

Romke Spierdijk

Mede-oprichter van Koolhoven & Partners Romke Spierdijk heeft ruim 25 jaar ervaring als spits in de eredivisie van de Nederlandse journalistiek. Spierdijk was zeven jaar lang verslaggever van De Telegraaf en schreef naast algemene onderwerpen veel over nieuwe media, telecom en games. In 2003 schreef Spierdijk met toenmalig Telegraaf-collega Dominique Weesie geschiedenis door GeenStijl op te richten. Bij de lancering van televisiezender Talpa deed hij ervaring op als redacteur en eindredacteur van NSE Nieuws, Entertainment Live en Expeditie Robinson. Daarna werkte Spierdijk enige tijd als redacteur en eindredacteur bij persbureau Novum. Vervolgens was hij vijf jaar lang eindredacteur en redactiemanager van gratis krant Dagblad De Pers.


Felice Geurdes

Felice Geurdes

Felice Geurdes heeft zich de afgelopen tien jaar in uiteenlopende functies met redactie en communicatie beziggehouden. Zij studeerde taal- en cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht en volgde aansluitend twee masters in de kunstgeschiedenis. Vervolgens werkte zij drie jaar als assistent-conservator in het Utrechtse Centraal Museum en droeg zij bij aan diverse (wetenschappelijke) publicaties. Aansluitend voerde zij als freelancer twee jaar lang diverse copy- en redactieopdrachten uit, waaronder de eindredactie van de trilogie Vijftig tinten grijs. Van 2013 tot 2018 werkte zij voor Reclamij, een crossmediale uitgeverij en marketingbureau op het gebied van de zorg. Zij was hoofdredacteur van vakblad Kraamzorg en vakblad Thuiszorg en voerde de hoofd- en eindredactie voor diverse magazines en boeken. Van 2016 tot 2018 was zij tevens mededirecteur van het bedrijf.


Pieter Buss

Pieter Buss

Pieter Buss heeft ruime ervaring binnen de journalistiek, in de afgelopen veertien jaar werkte hij voor de meest uiteenlopende media. Nadat hij de opleiding Journalistiek afrondde aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle kon hij meteen aan de slag bij zijn stageplek: De Telegraaf. Buss was hier niet alleen correspondent voor verschillende regio’s, maar werd ook geregeld ingezet voor grote landelijke nieuwsonderwerpen. In 2014 ging hij fulltime freelancen en schreef hij nieuwsverhalen en reportages voor onder anderen Het Parool en het AD. Ook werkte hij op de binnenland- en buitenlandredactie van persbureau ANP. Tijdens zijn loopbaan volgde Buss verschillende cursussen om zich verder te ontwikkelen, zoals een video- en een marketingcursus. Daarnaast voerde hij pr-projecten uit voor verschillende organisaties, zoals een museum en een woningcorporatie.


Jolanda Koolhoven

Jolanda Koolhoven

Jolanda Koolhoven heeft ruim 35 jaar ervaring als personeelsadviseur en administratief medewerker. Zij deed veel ervaring op bij meerdere bedrijven in Amsterdam, waaronder Drijfhout Edelmetalen, de Vrije Universiteit en De Telegraaf Media Groep (TMG). Bij dat laatste bedrijf begon zij als assistente van de afdeling Personeelszaken. Na het afronden van de opleiding Arbeidsmarktpolitiek en Personeelsbeleid is zij doorgegroeid tot personeelsadviseur voor de sector Techniek van TMG, waaronder de drukkerijen van Rotatiedrukkerij Voorburgwal. In 2003 koos zij zelf voor een nieuwe uitdaging in het onderwijs en liet zij zich omscholen tot onderwijzeres voor het basisonderwijs. Inmiddels werkt Jolanda nog parttime in het onderwijs. Ook parttime werkt zij als administratief medewerkster en als personeelsadviseur voor Koolhoven & Partners.


Femke Vogt

Femke Vogt

Femke Vogt is door haar achtergrond breed inzetbaar. Na de Hogere Hotelschool in Leeuwarden heeft zij haar doctoraalstudie cultuur, organisatie & management aan de VU afgerond. Door haar werkervaring is Femke op organisatorisch, coördinerend en financieel vlak zeer bedreven. Bij Koolhoven & Partners is zij verantwoordelijk voor de financiële administratie, zoals het verwerken van inkoopfacturen, het opstellen van verkoopfacturen, het doen van betalingen en het opstellen van rapportages. Naast haar werk bij Koolhoven & Partners werkt zij als office manager bij Finance Ideas. Daar is zij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van kantoor en de aansturing van het secretariaat. Daarnaast vallen IT, HR en marketingactiviteiten in haar takenpakket.